top of page
Indian veteranmotorcykel, Sajab Vintage - Auktioner med veteranbilar och veteranmotorcyklar

Amerikanska veteranfordon

Välkommen till vår inlämningsauktion för fordon och delar med amerikanskt tema.

Nedan finner du information om hur du deltar!

'Stars, Stripes and Steel'

Få motorcyklar har förmågan att generera sådana djupa känslor som den amerikanska ikonen, Harley-Davidson. För de hängivna fansen representerar Harley-Davidson inte bara en motorcykel, utan den ultimata symbolen för deras passion. Men finns det fler?

I denna tema-auktion vi kallar för 'Stars, Stripes and steel' kan du lämna in både fordon och delar med ett amerikanskt tema. 

Är du intresserad? Kontakta oss nedan!

Vad kan jag lämna in?

Fordon: Fokus är motorcyklar men vi tar även emot bilar.

Delar: Reservdelar av högre kvalitet såsom motorer, växellådor, sadlar, motorhjul, sidovagnar, hastighetsmätare, verktygssatser original med mera.

Fordonskurisa: Emaljsskyltar, glaskupor, handböcker med mera.

Alla objekt måste ha ett Amerikanskt fordonstema. Givetvis kan du lämna in andra märken men de placeras i en annan inlämningauktion, drygt 1 månad senare.

Vem passar det?

Denna auktion passar dig som har många saker att sälja, vill ha marknadens högsta slutpriser eller önskar att någon "bara tar hand om det åt mig".

Vi tar hand om hela processen med försäljning, betalning, frågor om objektet, beskrivning, foto, frakt till hela världen, marknadsföring, omregisteringar m.m.

Vi erbjuder även upphämtning.

Vanliga frågor och kritierier

 

Var behöver objekten vara?
Alla objekt måste finnas på plats i vårt auktionshus under auktionens gång. Undantag är bilar som kan stå kvar hos dig som säljare. Om du önskar kan vi hämta objekten, mot kostnad. 

Vi behöver ha objekten hos oss för att kunna ta enhetliga, professionalla bilder, svara på tekniska frågor samt för att enkelt kunna leverera till våra internationella köpare. 

Finns det några hårda kriterier som gäller vid försäljning?
Egentligen är vi öppna för allt som är Amerikanskt men kontakta oss gärna och fråga om ditt objekt passar just denna tema-auktion. 

Uppdaterad! Kan ni hämta mina motorcyklar och delar?

Vi erbjuder kostnadsfria hämtningar till vår lokal av motorcyklar tillsammans med delar. Inlämning av enbart delar fraktas av säljaren till vår lokal. 

Vilka varumärken söker ni?
Främst tar vi emot märken som Harley Davidson, Indian, Henderson, Excelsior, Pope
, Thor, Pierce, Emblem, Cleveland m.m. men är öppna för fler unika amerikanska fordonsmärken. 

 

Tar ni hand om allt?

I stort sett ja. Det vi behöver från dig är bl.a. fordonets historik, ägarpapper, startassistans vid inlämnandet (för film). Vi sköter allt från intag till leverans till de nya ägarna. Frakthantering sker via Auctionet.

Kan jag själv planera hur utropen ställs ut?

Givetvis arbetar tillsammans med dig när vi gör katalogiseringen men med vår stora kunskap om fordon och auktioner är detta en process vi kan. 

Fotar ni mitt objekt?
Ja, alla objekt beskrivs i text, bild och eventuellt film.

Har ni något speciellt värde ni tänker er?

Minsta värde för inlämnade reservdelar ska ligga omkring 3000 SEK. Fordon är fall till fall. Om du önskar att lämna in objekt som understiger det värdet så förbehåller vi oss rätten att "skapa rop". Alltså att vi placerar det tillsammans med annat du lämnat in.

 

Vad händer om det inte blir sålt?

Vi har ett väldigt gott rykte att det som säljs på Sajab säljs. Väldigt få objekt av kvalitet blir osålda. Men om det mot förmodan blir osålt försöker vi sälja om det på en kommande auktion om du inte vill hämta hem det. Inga provisionskostnader tillkommer på osålda objekt.

Kan jag sätta reservationspris?

Givetvis får du det. Vi gör det i samråd med dig och priset sätts utifrån vår samlade bedömning av ditt objekt. Om du väljer att sälja utan reservationspriser så får marknaden bestämma vad ditt objekt är värt. Oftast väljer säljare att sälja utan reservationspris. Det är oftast det som fungerar bäst, men absolut det som är mest nervkittlande. 

 

Vad finns inlämnat nu?
Exakt vad som är inlämnat presenteras i auktionskatalogen när den publiceras i mars men i detta läge så finns det många unika HD-delar och motorcyklar. 

Vad kostar det?

Det kan variera beroende på vad och hur mycket som lämnas in till auktionen. Anmäl ditt intresse nedan så tar vi fram ett alternativ som passar dig. 

Anmälan är öppen!

Publicering
25 Mars 2024


Inlämning senast
Objekt måste vara i våra lokaler senast den 1 mars
 2024

 

Välkommen!


Anmäl dig

Intresseanmälan, EJ bindande

Anmäl us
bottom of page